Tuinontwerp Amersfoort

Het uniekste tuinontwerp van Amersfoort! Een tuin van hoveniersbedrijf Scheffelaar is nooit hetzelfde:

 • Kosteloos een schetsplan
 • Kwaliteit voor een goede prijs
 • Optie tot onderhoud van uw tuin
 • Tuinontwerp op maat

Van begin tot eind helpen wij u bij het realiseren van een schitterende tuin in Amersfoort. Alle wensen die u heeft voor de tuin worden in vervulling gebracht. Bent u er nog niet helemaal uit wat uw specifieke wensen zijn? Dan helpen wij u daar graag bij.

Bent u geïnteresseerd in een nieuwe tuin of wilt u gratis tuinadvies? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies. Stuur een e-mail naar info@scheffelaartuinprojecten.nlof vraag gratis een offerte aan voor een tuinontwerp. Ook kunt u ons telefonisch bereiken via:

Bel: 0346 352 340 Gratis offerte tuinontwerp aanvragen

Van tuinontwerp tot aanleg van uw tuin in Amersfoort

Aan de hand van uw wensen maken wij een schets van de tuin. Met dit tuinontwerp heeft u gelijk een idee hoe de tuin eruit gaat zien en komt u niet voor onverwachte verassingen te staan.

Als u tevreden bent met het tuinontwerp en de planning, dan gaan wij aan de slag met de tuinaanleg. De duur van het ontwerpen en aanleggen van uw tuin, ligt aan de grootte en het aantal veranderingen die gaan plaatsvinden. Van te voren zal er een offerte gemaakt worden met de tijdsduur en de kosten voor de tuin.

Bij het maken van een schets, letten wij op:

 • Wie zijn de tuingebruikers (gezinsgrootte, leeftijd, etc)
 • Voor welk doel dient de tuin (representatie/zonnen/spelen/buitenleven etc)
 • Architectuur van uw pand (bouwstijl, type gebouw, omgeving etc)
 • Ligging (privacy, zon/schaduw, bestaande beplanting etc)

Het gratis schetsplan kan uitgebreid worden tegen kostprijs. De tuinontwerpers kunnen meer details toevoegen aan het schetsplan, zoals een matenplan, beplantingsplan, technische details en andere visualisaties. Hiermee staat uw tuin tot in de puntjes op papier.

Lees hier meer over de mogelijkheden voor tuinaanleg Amersfoort.

Uw droomtuin creëren met tuinontwerp Amersfoort

Bij het ontwerpen van uw tuin in Amersfoort wordt rekening gehouden met een aantal factoren. Onder deze factoren vallen:

 • De tuingebruikers
 • Het doel van de tuin
 • De woning
 • De ligging van de tuin

Eén van de belangrijkste factoren die de tuinontwerper meeneemt zijn de tuingebruikers. Heeft u jonge kinderen, dan moet het een kindvriendelijke tuin worden. Heeft u geen kinderen, dan kunnen we in het tuinontwerp onderdelen verwerken die passen in een tuin voor volwassenen, zoals een vijver.

Daarnaast is het doel van de tuin ook heel belangrijk. Wilt u lang genieten van de zon of wilt u een tuin waar uw kinderen vrijuit kunnen spelen? U geeft uw wensen door en de ontwerper schetst een mooie tuin.

De woning bepaalt tevens het beeld van de tuin. Het huidige beeld van de woning in Amersfoort wordt meegenomen in het nieuwe tuinontwerp, zodat de tuin en de woning een mooi geheel vormen.

Bovendien is de ligging van de tuin een bepalende factor in het tuinontwerp. Ligt uw tuin in centrum van Amersfoort, dan zal het tuinontwerp anders worden dan wanneer u een landelijke tuin aan de rand van Amersfoort heeft. Desalniettemin neemt de ontwerper uw tuinwensen mee en zorgt hij ervoor dat onderdelen als privacy, zon en schaduw in het tuinontwerp zijn verwerkt. Tevens worden de huidige planten en bloemen niet vergeten. Aanvullende tuinonderdelen als een schuurtje, serre, pergola, verlichting of aankleding kunt u uiteraard ook in het tuinontwerp laten verwerken. Wanneer u tevreden bent met het tuinontwerp wordt er gestart met de tuinaanleg.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost het aanvragen van een offerte?
Het aanvragen van een offerte is geheel vrijblijvend. Bij Scheffelaar Tuinprojecten vinden wij het namelijk belangrijk dat u een duidelijk overzicht ontvangt van alle kosten voor het ontwerpen van de tuin van uw dromen.

Werken jullie regionaal of landelijk?
Wij maken tuinontwerpen en verzorgen een op maat aangelegde tuin in de regio Amersfoort, Utrecht en Hilversum. Ook kunt u bij ons terecht voor tuinonderhoud.

Welke stappen doorlopen jullie?
Wij starten met het maken van een schets van uw tuin aan de hand van uw wensen. Dankzij dit tuinontwerp heeft u een goed beeld van hoe de tuin eruit komt te zien. Bij het maken van het ontwerp houden wij rekening met verschillende factoren. Een van de belangrijkste factoren zijn de tuingebruikers. Zo kunnen wij volledig kindvriendelijke tuinen aanleggen. Ook is het doel van uw tuin belangrijk. Onze ontwerper zal uw wensen meenemen tijdens het ontwerpproces. Tot slot wordt het ontwerp aangepast op uw woning, zodat deze samen een mooi geheel vormen. Wanneer het ontwerp volledig voldoet aan uw wensen, wordt er een planning opgesteld waarna wij voor u aan de slag gaan met het tuinontwerp.

Werken jullie ook voor bedrijven?
Naast het aanleggen van particuliere tuinen hebben wij ervaring in tuinaanleg van bedrijfstuinen. Bij Scheffelaar Tuinprojecten vinden wij het van belang dat uw bedrijfstuin aansluit op uw bedrijf. Herkenbaarheid, representatie, passend bij uw branche en parkeergelegenheid zijn voor ons cruciale aandachtspunten.

Wanneer is de beste tijd om een tuinontwerp te laten maken?
Het voorjaar is vaak de periode waarin mensen bedenken hun tuin te willen opknappen. Dit is natuurlijk niet vreemd. Het mooie weer en dus het terrasseizoen komt er weer aan. Helaas duurt het enige tijd voor een tuinontwerp gerealiseerd is. De beste periode om na te denken over uw wensen voor het laten maken van een ontwerp is daarom in de herfst of de winter. Op deze manier kunt u in het voorjaar genieten van uw gewenste tuin.

Ik heb een andere vraag

Een tuinontwerp voor uw tuin in Amersfoort laten maken?

Bent u benieuwd wat wij voor uw tuin in Amersfoort kunnen betekenen? Neem contact op via onderstaand formulier of bel naar:

Bel: 0346 352 340

Naam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Bericht