Tuinontwerp Utrecht

Met tuinontwerp in Utrecht heeft Hoveniersbedrijf Scheffelaar Tuinprojecten al jarenlang ervaring. Vele woningen, maar ook bedrijven en organisaties genieten iedere dag van de tuinen die wij opleveren. Bent u op zoek naar een tuinontwerp in Utrecht? Dan hoeft u niet verder te zoeken.

Gratis tuinontwerp schets

Scheffelaar Tuinprojecten heeft al meer dan 35 jaar ervaring met tuinontwerp in Utrecht en omgeving. Neem contact op voor een gratis schetsplan van uw tuin via 06 - 218 54 315 of stuur een e-mail naar info@scheffelaartuinprojecten.nl.

Het ontwerp van een tuin is een belangrijke stap richting de realisatie. Er komen namelijk vele factoren kijken bij een tuin, zoals:

  • De ligging van de tuin ten opzichte van de woning en de zon
  • De grootte van het gezin en wie de tuin zullen gebruiken

Aan de hand van deze vragen en meer kunnen wij een duidelijk schetsplan maken, waar onder meer een beeld van de nieuwe tuin en de kosten duidelijk worden. De volgende stap is een gedetailleerd tuinontwerp, oftewel de blauwdruk voor uw tuin. Hierin maken wij alles gereed op papier om tot de tuinaanleg over te gaan.

Lees meer over tuinaanleg in Utrecht.

Matenplan van uw tuin

Het matenplan is één van de onderdelen van het gedetailleerde tuinontwerp. Indien gewenst kunt u een matenplan laten toevoegen aan het ontwerp van uw tuin. In dit plan wordt een plattegrond van de toekomstige tuin opgesteld, inclusief alle afmetingen. De afmetingen geven u een idee van de grootte van de beplanting, de vijver, de paden, het terras of het gazon.

Tuin analyse

Bij het tuinontwerp is de analyse van de tuin een belangrijke stap. Als de grond ongeschikt is voor de planten om te groeien, moeten maatregelen worden genomen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een leidingsysteem in uw tuin. Daarnaast zullen uw wensen ook het soort beplanting bepalen. De tuinontwerper analyseert uw tuin op de ligging ten opzichte van de woning en de zon. Komen de planten en bloemen bijvoorbeeld in de zon of in de schaduw te staan? Als uw tuin veel zonuren heeft, dan moeten de bloemen en planten bestand zijn tegen de zon. Daarnaast bepalen de grootte en de samenstelling van het gezin het gebruik van de tuin.

Ontwerpen van tuinen in Utrecht

Scheffelaar Tuinprojecten heeft jarenlange ervaring met tuinontwerpen in Utrecht en omgeving. Met een paar trucjes creëert de ontwerper diepte en breedte in een kleine of smalle tuinen. Hoogteverschillen in de tuin zorgen er bijvoorbeeld voor dat de tuin dieper lijkt. De ontwerper verwerkt lage plantjes en bloemen in het ontwerp en werkt omhoog richting het einde van de tuin. Met omhoog werken kunt u denken aan het toevoegen van muurtjes en hogere beplanting, zoals hagen of een klimop.

Contact

Tuinontwerp op maat, inclusief offerte met de planning en kosten, geeft u een duidelijk beeld van uw toekomstige tuin. Neem gerust contact op met hoveniersbedrijf Scheffelaar Tuinprojecten. Wij kunnen voor u kosteloos een schetsplan maken. Bel ons op 06 - 218 54 315 of mail naar info@scheffelaartuinprojecten.nl. Ook kunnen wij u bellen. Hiervoor gebruikt u het contactformulier.

 

Naam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Bericht

Tuin laten ontwerpen in Utrecht

  • Kosteloos schetsplan
  • Persoonlijk ontworpen tuin
  • Ervaren tuinontwerper in Utrecht